Fish Art

Valmistus

Fish Art kalatrofeet valmistetaan pääsääntöisesti kahdella eri tavalla. Suurin osa kaloista konservoidaan kalan omalle nahalle. Joidenkin kalalajien käsittely tällä menetelmällä on kuitenkin hyvin vaikeaa, jolloin kalasta tehdään lasikuituvalos. Erityisesti särkikalat ovat sellaisia. Lasikuituvalos tehdään myös jos kalasta valmistetaan kopio alkuperäisen lisäksi.


Kalankonservointi "omalle nahalle"
1. Kalasta tehdään mittapiirros asennossa, johon kala halutaan. Kalasta otetaan noin 50 mittaa millimetrintarkasti.

2. Kala avataan ja nyljetään huolellisesti. Nahka puhdistetaan kaikesta rasvasta ja kudoksista.

Keinovartalo
3. Valmistetaan mittojen mukainen keinovartalo

4. Puhdas nahka liimataan keinovartalon päälle ja evät tuetaan haluttuun asentoon. Kala kuivuu tämän jälkeen tapauksesta riippuen kaksi - kolme viikkoa.

Kalojen silmiä
5. Evät käsitellään joustaviksi, mahdolliset kutistumat korjataan ja kalalle asennetaan keinosilmät.

Silmien asennus

Maalaus ja viimeistely
6. Kalan kuivumisen aikana tummuneet värit maalataan 15-20 maalausvaiheessa kynäruiskun ja siveltimen avulla takaisin. Fish Artissa on runsas referenssikuva-aineisto tuoreista kaloista oikean värimaailman löytymiseksi.

7. Viimeistelylakkaus. Valmis Fish Art kalatrofee on säilyvyydeltään kuin mikä tahansa esine. Hoito on helppoa, koska pintakäsittely mahdollistaa esim. pölyjen pyyhkimisen huolettomasti kostealla. Valmiin trofeen säilytyksessä suuret lämpötila- ja kosteusvaihtelut eivät ole eduksi.

Valmis työLasikuituvalosmenetelmä
1. Kalasta otetaan kipsimuotti.

2. Muotin kuivuttua muottiin valetaan lasikuituvalos.

3. Silmien asennus ja mahdollisten kutistumien korjaus.

4. Maalaus.

5. Lakkaus.

Lasikuituvalosmenetelmällä valmistettu työ

Fish Art lasikuitukala kestää niin sisä- kuin ulkokäytönkin suurine lämpötila- ja kosteusvaihteluineen. Hoito on helppoa ja tuote on varmasti "ikuinen".

Sulje ikkuna