Fish Art

Kun saat kalan

Kun saat kalan jonka haluat muistoksi, voit lähettää sen tai tuoda suoraan Fish Artiin. Toinen mahdollisuus on toimia välityspisteiden kautta, jos sellainen on lähelläsi. Voit viedä kalasi välityspisteeseen, josta kala toimitetaan Fish Artiin ilman että siitä koituu sinulle lisäkuluja. Vaivatonta.

Toimintaohjeet kalan saatuasi ovat seuraavat:
1. Käsittele kalaa varovasti. Avaaminen tai veren lasku ei ole tarpeellista. Joillakin kaloilla on vaurioitumiselle arka suomupeite tai suomun pinnalla oleva värikalvo. Älä liikuttele kalaa tarpeettomasti esim. veneenpohjalla. Mitä parempikuntoinen kala, sitä parempi lopputulos! Jos kalasi kuitenkin on avattu tai siinä on nostokoukun tms. jälki, ne eivät estä kalan konservointia!

2. Jos teetät vain kalanpään, leikkaa se irti riittävän kaukaa pään takaa. Kylkeä vasten painetun rintaevän kärki on hyvä leikkauskohta. Jos pää on leikattu irti aivan juuresta, se ei estä konservointia!

3. Laita kala/kalanpää muovipussiin ja pakasta se. Pakastusasennolla ei ole merkitystä. Pakastinhan ei aina ole niin pitkä kuin kala voi olla! Jäisen kalan evät ovat herkkiä rikkoutumaan. Kala säilyy konservointia ajatellen pakastimessa useita vuosia!

4. Soita Fish Artiin ja neuvottele erilaisista mahdollisuuksista tehdä kalasta ikimuistoinen koriste itsellesi! Sovi samalla toimitusajasta ja muista yksityiskohdista. Samasta kalasta on mahdollista tehdä alkuperäisen lisäksi kopio tai useampi, jos se on tarpeellista.

5. Pakkaa muovissa oleva jäinen kala pahvi-/ styroxlaatikkoon. Laita ympärille esim. sanomalehtiä lämmöneristeeksi. Lähetä kala matkahuollossa välillä Ma - Ke. Kirjoita osoitteen lisäksi pakettiin riittävän selkeästi teksti "PILAANTUVAA". Ilmoita Fish Artiin kun lähetys lähtee!

6. Odottele ja kohta odotuksesi palkitaan!

7. Kutsu kaverit kylään.

Sulje ikkuna