Fish ArtOlen Jukka Saari ja opiskelin Luonnontieteellisten museoiden konservaattoriksi Helsingin Yliopiston alaisuudessa vuosina 1994-1998. Koulutus oli laaja kokonaisuus kattaen mm. biologian ja geologian opintoja, sekä lähes kaiken luonnosta löytyvän materiaalin konservoinnin. Koulutus sisälsi mm. kasvien, kivien, hyönteisten, matelijoiden, sammakkoeläinten, lintujen, pien- ja suurnisäkkäiden sekä kalojen konservoinnin. Suurempina kokonaisuuksina olivat erilaisten näyttelyiden suunnittelu ja toteutus. Opiskelun aikana syntyneitä töitäni on nähtävillä mm. Luonnontieteellisessä Keskusmuseossa Helsingissä. Erikoistuminen kalankonservointiin oli mielekästä ja mahdollisti syvällisen perehtymisen asiaan. Opiskelin Amerikkalaisen työskentelytavan, joka toimi oivallisena pohjana jatkoa ajatellen. Lopusta oli huolehdittava itse.

Viktorian putouksilla keväällä 1998 Viktorian putouksilla keväällä 1998


Työskentely Zimbabwessa Viktorian putouksilla keväällä 1998 eksoottisempien kalalajien parissa oli antoisa kokemus. Olen toistaiseksi ainoa kalankonservointiin erikoistunut museokonservaattori Suomessa.

Opiskelu jatkuu - kuten joka alalla -koko ajan ja jokainen uusi työ onkin aina uusi oppimisen mahdollisuus. Juuri oppimisen vuoksi toivon asiakkailtani kriittistä ja rehellistä palautetta. Silloin vuorovaikutus ja lopputulos ovat parhaimmillaan! Tapaamisiin!

Sulje ikkuna